210614
Roman Protasevich om Svetlana Tikhanovskaya:
du vet, jag skulle beskriva henne med frasen "helig oskuld"

14/06/2021 - 21:00

http://www.ctv.by/roman-protasevich-o-svetlane-tihanovskoy-znaete-ya-opisal-eyo-slovosochetaniem-svyataya-nevinnost?utm_source=pushworld&utm_medium=push&utm_campaign=rss_roman-protasevich-o-svetlane-tihanovskoy-znaete-ya-opisal-eyo-slovosochetaniem-svyataya-nevinnost&utm_content=link


Roman Protasevich uppgav att han respekterar Alyaksandr Lukashenka som person, men det betyder inte att han helt ändrade sina åsikter och tog statens sida. Och samarbete med utredningen är en önskan att rätta till de misstag som har gjorts. Roman kommenterade den självutnämnda presidenten.

En bild som visar text, person, person, inomhus

Automatiskt genererad beskrivning

Roman Protasevich:
Svetlana Tikhanovskaya är den person som jag praktiskt taget inte kan säga något dåligt om. Du vet, jag skulle nog beskriva henne med frasen "helig oskuld". Däremot, naturligtvis, hela kretsen av människor runt henne - det här är professionella politiker, det är människor som lever efter detta, tjänar på detta, och så vidare. Naturligtvis kan jag ärligt säga att Svetlana verkligen har förändrats mycket, hon har vuxit i många aspekter: när det gäller tal, framträdanden och så vidare.

Men igen, även om vi pratar om samma tal och dessa många besök, filmade jag ett av dessa besök.  Det är bara korta artighetsbesök som ibland varar några minuter. Och det publiceras som ett slags seriöst möte. Och det är allt. Och så är faktiskt många av dessa besök bara artighetsbesök, det pågår ingen seriös diskussion där, bara ett utbyte av artigheter.

En annan fråga är att människorna runt henne naturligtvis redan är erfarna politiker. Och naturligtvis ställer de in riktningen i många avseenden. De dikterar uttalanden, jag kan ge dig ett enkelt exempel. Återigen, när jag fotograferade i Aten, var det ett av ögonblicken då Vyachorka (*) närmade sig Svetlana med en text på skärmen på en mobiltelefon, visade sin telefon och sa: "Läs den framför kamerorna." Och hon frågade: vad, varför? Vyachorka svarade, Läs det. Allt.

*Franak Vyachorka 33 år, en av de som i praktiken leder oppositionen och Svetlana Tikhanovskaya, Vicepresident av Digital Communication Network, consult för U.S. Department of Defense, Freedom House, and the Broadcasting Board of Governors. Har också fått pengar från George Soros Open Society Foundations.